Як правильно варити овочі
04 Липня 2014, 14:24 | Переглядів: 690
Овочі - невичерпні і вірні постачальники вітамінів і корисних мікроелементів для нашого організму. Наше завдання полягає тільки в тому, щоб зберегти корисні властивості.

Чистити і нарізати овочі слід вже в той момент, коли каструля з водою стоїть на плиті. Очищені овочі не потрібно тримати в холодній воді, там вони швидко втрачають свої корисні властивості. Опускати овочі слід відразу ж у киплячу воду, не дозволяючи їм лежати на відкритому повітрі - тоді вони втратять менше вітамінів та інших цінних компонентів. Води потрібно стільки, щоб закрити нею овочі, не більш. Закривайте каструлю щільно кришкою. Так кисень буде витіснений парою і вітаміни не будуть окислюватися. Відварені овочі не слід залишати у воді, щоб вони не стали водянистими і не втратили смакові якості.
Коментарів: (0) | |