Як приготувати кавовий соус для барбекю
14 Липня 2014, 13:20 | Переглядів: 726
Пропонуємо вам оригінальний соус для м'яса на заміну звичайному кетчупу. Гості неодмінно попросять рецепт!

Вам знадобиться
На 12 порцій:
- 4 ст.л. меленої зіри;
- 2 склянки кетчупу;
- 1,5 склянки коричневого цукру;
- 1 стакан еспрессо;
- 100 г цибулі шалот;
- 4 ст.л. меленого чилі;
- 1 склянку солодкого соусу чілі;
- 4 ст.л. соєвого соусу;
- 2 ч.л. табаско;
- 4 зубчики часнику;
- 1 стакан яблучного оцту.
Інструкція
1. Вилийте у велику каструлю кетчуп, еспресо, солодкий соус чилі, соєвий соус, табаско і яблучний оцет і перемішайте до однорідності. Додайте мелену зіру (краще змолоти безпосередньо перед приготуванням для більшого аромату), цукор, мелений чилі, змішайте.
2. Шалот за допомогою ножа порубайте в невеликі кубики. Повинно вийти приблизно склянка рубаного лука. Часник також дрібно-дрібно порубайте або натріть на дрібній тертці (також можна просто видавити). Покладіть в каструлю до решти інгредієнтів і поставте на сильний вогонь.
3. Дочекайтеся, поки суміш закипить, а потім уменшіть вогонь до мінімуму і готуйте близько 50 хвилин, не забуваючи помішувати. До кінця цього часу соус повинен стати густим.
4. Перелийте його в окремий посуд і залиште остуджуватися, а потім настоюватися пару годин при кімнатній температурі. Подавай до м'яса або запеченим на багатті овочам!
На 12 порцій:
- 4 ст.л. меленої зіри;
- 2 склянки кетчупу;
- 1,5 склянки коричневого цукру;
- 1 стакан еспрессо;
- 100 г цибулі шалот;
- 4 ст.л. меленого чилі;
- 1 склянку солодкого соусу чілі;
- 4 ст.л. соєвого соусу;
- 2 ч.л. табаско;
- 4 зубчики часнику;
- 1 стакан яблучного оцту.
Інструкція
1. Вилийте у велику каструлю кетчуп, еспресо, солодкий соус чилі, соєвий соус, табаско і яблучний оцет і перемішайте до однорідності. Додайте мелену зіру (краще змолоти безпосередньо перед приготуванням для більшого аромату), цукор, мелений чилі, змішайте.
2. Шалот за допомогою ножа порубайте в невеликі кубики. Повинно вийти приблизно склянка рубаного лука. Часник також дрібно-дрібно порубайте або натріть на дрібній тертці (також можна просто видавити). Покладіть в каструлю до решти інгредієнтів і поставте на сильний вогонь.
3. Дочекайтеся, поки суміш закипить, а потім уменшіть вогонь до мінімуму і готуйте близько 50 хвилин, не забуваючи помішувати. До кінця цього часу соус повинен стати густим.
4. Перелийте його в окремий посуд і залиште остуджуватися, а потім настоюватися пару годин при кімнатній температурі. Подавай до м'яса або запеченим на багатті овочам!
Коментарів: (0) | |